Onogošt.me – Mijatović: Nikšić pokazao da zaslužuje organizaciju velikih mečeva, protiv Rusa kao protiv Šveđana

 
Objavljeno: Četvrtak, Jun 15, 2017 – 08:13
Autor:

Darko Bulatovic

Veličanstveno je sinoć bilo u Nikšiću, a nezaboravnu rukometnu predstavu od apsolutnog spektakla dijelilo je devet sekundi meča u Slovačkoj kada je postalo jasno da će mala Crna Gora do Hrvatske morati preko velike Rusije.

Foto : onogost.me, Filip Roganović

No, ono što se računa je blistava partija izabranika Dragana Đukića na čelu sa briljantnim Nikšićaninom na golu, Radom Mijatovićem, koji je upisao devet odbrana i sedmerac.

Nastup u rodnom Nikšiću pred prepunom salom bio je momenat inspiracije za našeg golmana koji nakon meča nije propustio da se zahvali sugrađanima, a i svima koji su u Nikšić došli da bodre selekciju.

„Jedna sjajna utakmica u sjajnom ambijentu. Nikšić je pokazao da zaslužuje organizaciju ovakvih mečeva. Ja se nadam da će u budućnosti ovo postati praksa, da se neke važne utakmice igraju tu. Zahvalaio bih se ljudima što su došli jer su nam zaista mnogo pomogli da ostvarimo ovu pobjedu. Pred nama je sad odlučujući meč u Ruisji, tako da do kraja te utakmice moramo da razmišlajmo kao danas protiv Šveđana i da pokušamo da pobijedimo“, jasan je Mijatović.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je selekciju Švedske 28:24 (16:7), u utakmici petog kola šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Na poluvremenu je bilo čak 16:7. Sve to hrabri pred odlučujući meč sa Rusima, ističe i selektor Dragan Đukić.

„Najviše smo se spremali za ovu utakmicu. Znali smo da je pobijediti Švedsku ravno odlasku na Evropsko prvenstvo, ali trebaće još malo. Hvala publici koja nas je nosila sve vrijeme i hvala mojim igračima. Igrali smo brilijantno odbranu 45 minuta. Idemo u Rusiju da se nadigravamo i borimo do posljednjeg sekunda“, poručio je Đukić.

Crnu Goru do kraja kvalifikacija očekuje duel sa Rusijom, 17. juna u Moskvi.

Bez pobjednika završen je prvi duel sa njima, prošlog novembra u Baru, 24:24.

„Idemo u Rusiju da se nadigravamo i borimo do posljednjeg sekunda. Sad ne mislimo o tome. Obećavamo borbu do zadnjeg sekunda u Rusiji“, zaključio je Đukić.

Posted in: