VIJESTI 20.04.2016. – Porobić: Rekonstrukcija bazena završena

ZA 2-3 SEDMICE JE SVE GOTOVO

20.4.2016 15:45

Porobić: Rekonstrukcija bazena završena

Porobić: Rekonstrukcija bazena završena

Autor: Mina

Radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena u Nikšiću završeni su i on je u funkcionalnom smislu spreman, rekao je direktor VPSCG Petar Porobić.

On je nakon obilaska objekta kazao da su u toku radovi na uređenju terena i prostorija.

„Naručili smo semafor koji će biti za primjer, uskoro stiže i igralište. Treba vremena da još to stigne, da se montira i to je još neke dvije do tri nedjelje da se sve kompletira. Tako će se stvoriti uslovi da bazen pored toga što će služiti za rekreaciju građana, bude i u funkciji održavanja zvaničnih utakmica. Mi godišnje u pogonu imamo u prosjeku tri selekcije, i imali smo problema da obezbijedimo dovoljan broj sati za njihov rad“,rekao je Porobić.

Zatvoreni bazen u Nikšiću

Bazen u Nikšiću obišli su predstavnici VPSCG, Opštine Nikšić i PVK Nikšić.

Zatvoreni bazen u Nikšiću

Doskorašnji kapiten reprezentacije Nikola Janović istakao je da će Nikšić dobiti izuzetan objekat i reprezentativan bazen.

„Igrao sam na brojnim bazenima, ali ovaj je među ljepšim. Objekat izuzetno značajan za Nikšić. Treba početi sa strategijom vezanom za mlađe kategorije, da se što veći broj djece uključi u školu plivanja i vaterpola. Nikšić je grad sporta i očekujem da u budućnosti iznjedri veliki broj vaterpolista koji će igrati za reprezentaciju. Vjerujem da će u budućem periodu Nikšić biti baza za pripreme svih naših nacionalnih selekcija“, rekao je Janović.

Posted in: